RAKAS JOULUPUKKI

Sie oot taas koht ovel kyselemäs onk tääl kilttei lapsii. Pellavapiäthä o ain, vaa miks Sie et ikänä kysele aikaisiin perrää? En mie sil, jot aikaiset eivät ois kilttei, oha hyö kaikel viisii, joskus vaa huonotapasii eli ajattelemattomii, paitsi jotkut, joita pittää sit Kiesuksen syntymäpäivän uattona muistoo kaikel taval. Joitai toivomuksii miulkii ois Siul, jos Siul liikenöö tännepäin yhtää huomijoo, enkä mie paljon pyyvä, enkä ihellein varsin mittää, kuhan häntä jottai vaik ylleiseks hyväks.

1.    Jos kerkiit mitenkää tekemää, nii valamista helekatin moine miärä sylykykuppiloita, niil ois mänekkii tännäi Jouluna. Sie voisit käävä viemässä niitä kaikkii oppilaitosten, yrityksiin ja yhteisöjen tupakkipaikoil. Jospa myö opittas  roiskauttammaa niihe. Siehän tiiän et alal o paljo tupakkimiehii ja – henkilöit. Vilimin tai viteon teko ei kertakaikkijaan taija onnistuu iliman punasta norttii. Nii, jotta ois niiku siivomman näköst.
2.    Sit Sie voisit antoo Käätöksen Kultassii kirjoloita aika monel, jotta myö opittas, jotta sisätilois ollaa ylsummaa iliman piällysvuatteita ja ku männää suuruksel nii otetaa se pipo poes piästä ja että oviloihe ois hyvä koppauttoo, jos o kiinni ennen avvoomist. Nii, ja sit myö opittas, jot immesii o hyvä teititellä, ainennii vanhempii, vaik huastattelis ommoo isukkii suoras lähetykses.
3.   Sit, jos annat tänä Jouluna etitointilaitteistoja jonnekkii, nii anna semmosii, joista ei sua piuhoja irti kirveelkää ja anna niihe asemiin mukkaa semmoset erkkonoomiset mööpelit, jotta jaksettas tehhä hommii iliman skolioosii, se aika mikä meil o annettu hommiin tekemissee. Mie luulen, jotta tätä toivoop aika mon ympär Suomee.
4.    Sen mie tiiän, jotta Siult tullaa pyytämmää kosolti tiionkonneita vasitennii nyt, ku kail o jo ne penteleen kännykät. Anna vaa kaikil samanlaiset kompuutterit ku miulkii o. Kaikil tulloo sillo enemmä aikoo toisillee, ku konneet ei pelloo kuitenkaa.
5.    Sit Sie voisit tuuva puhheenlahjoloita SATU ärr yyn jäsenil, jotta yhistyksen nettikeskustelu ois vähä vilikkaampoo, mut jos täst lahjast tulloo tiukkoo, nii anna sitä sit vaa AV-tuottajil ja jätä ne muut osastot vähä vähemmäl, jos eivät ällyy kerra ihe pyytee.
6.    Anna Pölösen Markul se ulukomualaisten Oscar sieltä Hollywoodista, jos vuan mitenkää Siul käyp. Se kohentas meijä kaikkiin vilimintärveejiin issetuntoo. Ihan niiku sekkii, ku se Häkkis Mika voitti sen vormulakisan. Miehii innostuin ja semmonen pylyväs kuvas miut Juval toissa yönä.  Nii leiskaht salamavalo, jot olin männä ojjaan.
7.    Sit mie toivon Siult semmost, jota ei oo vissii kukkaa ennen toivona, jos ei sitte Juukalaiset ihe. Mie nimittäi toivon, jot Sie järjestäsit Juuan kunnan elokuvasihteeril helekatist töitä. JUUKA o nimittäi ruvenna eli alakana ELOKUVAKUNNAKS ja heil o kaik valamiuvet toimii vilmintärveejiin avuks kaikel viisii. Avustajiakii o iha huttunaa outtamas millo aletaa.
8.    Savonlinnan Elokuvajuhlil mie toivon Siult vähäsatteist loppukessee ens vuuvel. Mittee siitä tulloo, jos vilimitähtiin kutrit kastuut. Olavinlinnast tulloo väkisinnii uus valtaväylävilimiin enskatselmuspaekka, uskokee minnuu. On siel ainennii sen verran napamiehii ja –naisii  ja sit se Pekkos Pasi värkkeemäs niitä juhlii, jot joulupukilt ei tarvii toivoo muuta ku kuivoo kessee. Semmoset o tutkimukset. Limusiinit liikkuut jo ens suvena.
9.  Tuo sit ainakkii yks Supermunnaus, jos keksit ylipiätään semmosii. Ei muute, mut pyssyy sit mediamualima pisneksessä helepolla kii, nii ei tarvii vaivautuu sen tärkeempiin asijoihe perrää kahtomaa. Mut varjele Meijän Marttii kaikelt semmoselt mil ovat kiusanneet Sitä Linttonin Piliä. On se nii ruaka tuo Metia, vuan mittee luulet, joutasko Siult vaikka jokua rukkilavalline sitä Penekoolii sil Meijän  Martil? Harkihe kuitehhii vielä ihe ilikiikö sitä sentää Restentil?
10.  Ja sit, jos Sie, Rakas Joulu-Ukko, et keksi kellekkää muil ennee mittää, nii anna heil vaik Viktor Papanekin rustooma roopuska TURHAA VAI TARPEELLISTA ja tuo miul uus laitos siitä Egon Jamesonin opuksest TYHJÄTASKUISTA MILJÖNÄÄREIKSI, alakaa olla sivut nii ruumenil anopin antamast kappaleest.
11.  Ja viimeseks mie pyyvän Siult meil kaikil suvaitsevaisuuven ja myötätunnon lahjoo, vaik ollaannii koval media-alal ja lähetä kaik Ötökkävilimilöihe tekijät Naurusaaril.
PS.  Elä ennee pienennä tuotantolaitteihe kokkoo, koht ei ilikee männä ennee kukkaa kuvvoomaa. Eihä se näätä miltää, jos myö tepastellaa tultikkupuntin kokosen kameran kanssa ja kyssees o miljoonatuotanto, niinku ne kaik ovat ku toisil kerrotaa. Voe hyvä tavaton sentää, koeta tehä niihe ainennii isommat kuoret, painoo ei tarvii välttämättä listätä yhtää. Aika monet o ihan onnettomas jamas ku nyt pittääkii olla ajatust tekeleis, ku ennee ei pysty hämmeemää kalustol. Kylhä Sie ymmärrät, Rakas Joulupukki.
Julkaistu 1. kerran VISIO 8/98

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *