VALOPILIKKUJA

Tupakkihuone on meleko hyvä paikka pyssyy ajan tasalla. Niin käv nyttii. Vaikka mie oun koittana vähenteen vähentämästä piästyväni, nii lujille ottaa. Siis piipahin sinne savun sekkaan, ja siellä olvat kaikki muutkii tarpeelliset hemmot. Pistin paperossin palamaan. Eipä männä aikookaan, kun kuoma siitä vierestä ehätti kysymään, jotta tulko kahottuu viime torstaina Valopilikkuu. Mie mietin tovin ja muistin vain sen piisin sanoja, jotta  ”ainoa valopilikku on taksin katolla vilikku, on helppo lempeä pyytää – paksu lompakko on.” Tästä ei olluna tällä kertoo kuulemma kysymys, vaan telekkarohjelmasta, jossa ol keskusteltu kulttuurista. Mie aloin ounastalla jottai kujetta. Viimeaikoina on tulluna vähän semmonen olo, jotta aina kun kuuloo sanan kulttuur, niin mie poistan varmistimen. Sen teeman ympärillä niät pyörii sen verran kaikenlaisii hörhöjä, jot niistä ei ota pirukaa ennee selevee. Ei muuta ku EU-hanke pystyy ja rillumarei.

Nyt män jo vähän lähemmäs, kun kysyin jotta olko uuven hallituksen ja opposition evustajat jakamassa olemattomii raholoita. Niin ol kuulemma olluna tai jottai sinne päin. Kuulemma olvat maninneet, jotta rajaseutukoululoille syyvvetään kaikkee mittee ne eivät tarvii ylen miärin. Sillo alako niskavillat nousta pystyy. Mie kysyin, jotta kuka lie sen viisauvven piästänä suustaan. Kuomat imivät paperossia ja  mulukoilivat toisiaan. No kuka, mie kysyin uuvelleen. Jo saivat kakistettuu, jotta se Törhönen. Mie kysymään, jotta tääkö rohvestori Törhönen. Hyö nyökyttelvät. Sillo minnuu männii piru.

Mie laitoin Valopilikkuun sähköpostii, jotta oisko tuota ohjelmoo mahollista jotennii nähä, kun jäi välliin pahalainen. Eikä männä aikaa kissan aivastuksen vertoo, kun mie sain vastauksen, jotta suan vee-hoo-ässän postissa ja siinä on se 24. päivä käyty keskustelu kokonaisuuvvessaan. Ja niihä se tul. Mie löin kasetin rammariin ja kahoin koko tunnin samoilta sijoilta. Ja niihä siellä ol se rohvestor Törhönennii. Ja kyllä hää sano jotennii sillein, jotta kaiken maailman rajaseutukoululoille työnnetään vehkeitä, joita ei ou ies Hollyvootissa. Eikä nuo pahalaiset ies ymmärrä mittee niillä vehkeillä tehhää. Sillo minnuu helepotti. Tää Törhönenhä o ihan oikeessa – kerrannii. Nimittäi, kun mie silipasin kassakuapin piältä muapallokartan ja kahoin miten ne Suomen rajat kulukoo, niin kahessa paikassa ne on meleko lähellä rajjoo; Helssinkissä ja Torniossa. Ja Tornioo ei kannata ies laskee, kun ne harrastaa sitä poikkinaintia, niin sehän on oikeestaan  sisämuata, mutta  tää Helssinki on ihan toinen juttu. Meleko suurena rajaseutukaupunkina sillä on tietty jonniilaisii etuoikeuksii, mutta miusta tää Törhönen paljasti kyllä melekosen viisauven. Mittee ihmettä ne tekköö kaikilla niillä vehkeillä. Taitaa olla pelekkee silimän lumetta koko homma. Mahottomat pytingit on rustattu ja sitten koulutettaan muutamii opiskelijoita töihin, joista ei vappauvu paikkoja lähimainkaa saati sitten sillonkaan. Siellä ne taas todisti töllöttimessä montako virkoo vappautuu sieltä Ylestä ja miten monta mahtuu elokuvantekkoon. Kyllä se huol on ihan oikeutettuu, miusta tää rohvestor Törhönen on huolissaan ihan oikeista asijoista ja luultavasti siellä rajaseuvulla jouvutaan harkihtemmaan jonniilaisii supistuksii ennen pitkää.

Tiällä Pohjos-Karjalassa myö ei olla nii hirveen huolissaan nuista rajaseuvun ongelmista, kun meiltä ei juur valamistu niitä taiteilijoita nuihin mainittuihin töihin, vaan niitä medianomeja, jotka on semmosii monitaitosii työmyyrii. Ja jos aatellaan niitä työpaikkoloita, niin Suomessa lienee joitai satoja tuhansii yrityksii, joissa ei ou vielä ensimmäistäkää immeistä, joka ymmärtäs tästä hypermediasta ja muusta sen taivaallista. Nää yritykset tulloo lähivuosina tarvihtemmaa palvelukseesa semmosii nohevii ja vihmerii nuorii, jotka ossoovat muutai ku kiännellä nekatiivii. Joten miusta tuntuu, jotta se höpinä niistä työpaikoista on meleko turhoo, jos aatellaan, jotta ne työpaikat o ihan muualla kun telviisiossa ja elävissäkuvissa. Sinne riittää miun mielestä kokolailla hyvin ne rajaseuvun opiskelijat silimän lummeeks. Ja taisha se Wessperkii sannoo jossain lehessä, jotta kohta on pula tekijöistä, kun kaikki ulukoistettaan. Miusta se vasta oikee valopilikku onnii vai liekkö lumetta sekkii!

Julkaistu 1. kerran VISIO 12.5.03

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *